Хочу знижку
(044) 561-88-78
(050) 331-77-88
(097) 331-77-88
media

Магнолії займають одне з перших місць серед декоративних дерев, а все завдяки своїм прекрасним квітам і красивому листю. Майже кожен садівник мріє бачити у своєму саду цю квітучу «аристократку». Але багато хто не наважується, оскільки не знає, наскільки добре магнолія переносить зиму.

В основному всі сорти добре переносять зиму та можуть зимувати без укриття. Саме дерево здатне витримувати мороз до – 30 градусів без додаткового укриття, а ось нирки, звичайно ж, підмерзатимуть.

Тому знаючи цей факт, важливо захистити від сильних морозів не лише нирки дерева, які активно формуються вже восени, а й коріння. Крім того, слід берегти магнолії від весняного сонячного опромінення.

Так у магнолії стелата «зірчастої» в суворі морози можуть пошкоджуватися однорічні пагони та квіткові бруньки.

Для того щоб це запобігти, необхідно обмотувати стовбури дерев мішковиною, зазвичай в 1-2 шари.

Особливе ставлення має бути і до молодих магнолій. Так молоді рослини необхідно вкривати на зиму лапником, сухим листям або хвоєю. Шар укриття має бути таким, щоб покривав верхівкові бруньки саджанців.

В основному магнолії вимагають укриття протягом 1-3 років.

Для того, щоб магнолія точно перенесла зиму і все-таки радувала навесні своїм цвітінням та декоративними листочками необхідно застосувати наступний метод. Особливо актуальним це буде у перші роки після висаджування.

Навколо дерева потрібно спорудити курінь із брусочків та металевих стрижнів. На конструкцію легко одягнути вже готовий мішок із мішковини і зверху обмотати будь-яким нетканим матеріалом, складеним у кілька шарів. Головне в такій споруді, щоб гілки магнолії всередині куреня не торкалися тканини, інакше вони померзнуть. Тому попередньо гілки можна зв'язати за допомогою широкої стрічки.

Невеликі саджанці можна вкрити дерев'яним коробом, утепленим зсередини картоном. А зверху прикрити звичайним шматком фанери і обернути також нетканим матеріалом. В цьому випадку дерево буде здатне винести морози навіть понад -30 градусів і при цьому усі нирки збережуться.

При першій появі плюсової температури, необхідно відкривати нетканий матеріал і провітрювати дерево, але сам каркас не прибирати повністю.

Все тому, що для набряклих нирок, які вже з'являються в березні, небезпечний навіть -1 градус морозу, тому на ніч краще накривати знову.


З віком зимостійкість магнолій зростає.

Якщо все ж таки не вдалося уникнути підмерзання верхівок пагонів, необхідно провести обрізання уражених гілок. Хвилюватися з цього приводу не варто, цього ж сезону дерево відновиться.

Якщо дотримуватися цих нескладних правил підготовки магнолії до зими, щовесни дерево радуватиме вас своїми ароматними красивими квітами, від яких неможливо відвести погляд.

У садовому центрі «Квіткар» можна придбати магнолії з найкращих розплідників Європи. Наші саджанці магнолій вже переросли вік, коли потрібне укриття, проблем із ними в зимовий період взагалі не буде. І вже навесні вони прикрашатимуть Ваш сад чи ділянку неймовірними квітками та чарівним ароматом.