Хочу знижку
(044) 561-88-78
(050) 331-77-88
(097) 331-77-88
media

Ялівці – хвойні рослини, які поєднують у собі безліч видів, у тому числі декоративних. Багато садівників хочуть бачити ялівці у себе на ділянці, але виникають питання щодо їх пересадки.


Ялівці, як і всі хвойні, не люблять пересадку. Їм потрібно більше часу звикати до нового місця, ніж іншим рослинам. Але якщо все зробити правильно, жодних проблем не виникне, і вже незабаром на вашій ділянці зростатимуть заповітні ялівці.


Час пересадки


Найбільш сприятливий час для пересадки ялівців – вересень. Чому? Все просто, ялівцям потрібно більше часу на вкорінення, і вже після цього у догляді за ними не виникає жодних проблем. Оскільки період вегетації вони закінчився раніше.


У вересні вже немає такого палючого сонця і в той же час ще далеко до заморозків, ґрунт досить вологий і коренева система ялівців матиме час, щоб добре вкоренитися і звикнути до нового місця проживання.


Особливості пересадки ялівців


При виборі місця для висадки ялівцю слід дотримуватися деяких простих правил, тоді він добре приживеться:

- pбережіть полярність. Ялівець необхідно пересаджувати в тій же полярності до полюсів, як він зростав до пересадки;

- нове місце потрібно підбирати з огляду на схожість з попереднім місцем проростання;

- якщо зберегти схожість не виходить, наші фахівці порадять необхідні стимулятори росту, які сприяють приживанню рослини на новому місці;

- не заглиблюйте рослину нижче за минулий рівень посадки;

- заздалегідь підготуйте ґрунт. Вона має бути пухкою та родючою зі слабокислою реакцією. Посадкову яму (відповідно до розміру грудки землі) потрібно готувати безпосередньо перед посадкою.

Після посадки ялівець обов'язково обробляють інсектицидами та фунгіцидами. Роблять це систематично, поки деревце повністю не приживеться. Що стосується підживлення, перевагу потрібно віддати позакореневим, періодично обприскуючи хвою розчином макро- та мікродобрив. При поливах важливо не потрапляти на крону і стовбур, щоб не викликати грибкові захворювання.